Lajiesittely: Nose Work


 

Esittelyssä Nose Work

Jokaisen koiran unelmalaji. Koira pääsee toteuttamaan lajityypillistä käyttäytymistä eli haistelua. Koira opetetaan etsimään eukal. hajua sekä ilmaisemaan löytönsä ohjaajalle. Laji on mainio sillä se ei vaadi suuria hankintoja ja pystyt harjoittelemaan sitä kotonasi niin laatikko/sisä/ajoneuvo etsintääkin. Tule kurssille tutustumaan lajiin!! Pidämme leikkimielisiä epiksiä, joissa pääset testaamaan opittuja asioita useamman kerran vuodessa 🙂

Kokeista:

Nose Workissä kokeita suoritetaan seuraavissa osioissa: laatikkoetsintä, sisäetsintä, ulkoetsintä ja ajoneuvoetsintä.Lajissa on kolme koeluokka: 1-luokka, 2-luokka ja 3-luokka. Etsittävien hajujen määrä kasvaa siirryttäessä ylempiin luokkiin sekä maaston haastavuudet.

Kaikissa osioissa on maksimiaika jonka sisällä haju tulee löytää. Virhepiste vähennyksiä voi tulla esim. jos koira raapii laatikoita, nousee ajoneuvoa vasten

1-luokassa etsittävä haju on Eukalyptus (muut hajut laakerinlehti, laventeli). Koirakko voi osallistua 1-luokan kokeeseen kun se on hyväksytysti suorittanut euk. hajutestin, näitä hajustestejä järjestetään ympäri Suomen Nose Work Finland ry kouluttamien testaajien toimesta. RallyHaukuissa toimii kaksi kouluttajaa.

Tämä laji sopii kaikille koirille, sillä koe suoritetaan yksitellen koiran kanssa. Reaktiiviset koirat voivat myös osallistua. Heidän ohjaajansa pitää keltaista nauhaa näkyvillä, jolloin muut antavat koirakolle tilaa.

Lue lisää säännöistä tästä.